Košarica
Vaša košarica je prazna!
😱

Što je to STYLUS OLOVKA?

Svi pričaju o tim stylus olovkama, a ti samo potvrdno klimaš glavom iako ne znaš što su. Da se ne dovodiš u neugodne situacije, mi ćemo te naučiti o njima.

Što je to STYLUS OLOVKA?

U računalstvu, stylus olovka predstavlja mali instrument u obliku olovke čiji se dodir njegovog vrha može otkriti na ekranu uređaja.

Koristi se na uređajima sa zaslonom osjetljivim na dodir kao što su novija računala, mobilni uređaji (pametni telefoni), grafički tableti itd. Iako se može upravljati vrhom vlastitog prsta, olovka pruža precizniji i kontroliraniji unos.

Ova vrsta olovke ima istu funkciju kao miš kojeg koristimo na računalu. 

Impresivna karakteristika ove vrste dodatka za pametne uređaje je sposobnost transformacije ekrana u virtualno platno. Umjetnici mogu slobodno stvarati nova djela, bilo da se radi o digitalnom crtanju, ilustraciji ili skiciranju. Ovaj dodatak donosi nove dimenzije u umjetničkom izražavanju. Također su korisne za pisanje bilješki, izrade dijagrama ili skica tijekom nastave, sastanka...

DJELIMO IH U DVIJE SKUPINE:

  • Pasivne olovke
  • Aktivne olovke

Što je to STYLUS OLOVKA?Što je to STYLUS OLOVKA?Što je to STYLUS OLOVKA?Što je to STYLUS OLOVKA?Što je to STYLUS OLOVKA?

PASIVNE OLOVKE

Pasivne olovke oponašaju prst s vodljivim gumenim ili pjenastim vrhom. Nije im potrebno napajanje i mogu se koristiti na bilo kojoj višedodirnoj površini kojom se može upravljati prstom, obično na popularnim zaslonima pametnih telefona i tableta. Gumeni ili pjenasti vrhovi često su veliki, što otežava pravljenje preciznih bilješki ili crteža, ali za one kojima je potrebna olovka samo pri gledanju sadržaja na uređaju ili pisanju je i više nego zadovoljavajuća.

Za one koji traže precizniju opciju postoje pasivne olovke nalik kemijskama s zaštitnom plastičnom podlogom.*plastična podloga se ne skida! 

Primjer u videu:

AKTIVNE OLOVKE

Aktivne olovke sadrže digitalne komponente ili sklopove unutar olovke koji komuniciraju s digitalizatorom na uređaju osjetljivim na dodir. Ova komunikacija omogućuje napredne značajke kao što su osjetljivost na pritisak, nagib, funkcijske tipke, prepoznavanje dlana, brisanje vrha, memorijske postavke i rukom pisani prijenos podataka. Da bi aktivna olovka radila, protokol njezinih digitalnih komponenti mora biti kompatibilan s tehnologijom digitalizacije zaslona osjetljivog na dodir s kojim komunicira. Aktivne pisaljke rade na zamjenjive ili punjive baterije ili rade pasivno preko induktora.

Vrhovi ovakvih olovaka nakon što se potroše mogu se mijenjati.

Punjenje ovisi o samom modelu olovke, a njene mogućnosti nemaju granica.

Besplatna dostava u cijeloj Hrvatskoj iznad 70€

100% sigurna kupnja kreditnom karticom

Garancija zadovoljstva  povrat u roku 14 dana bez objašnjenja

Preko 1.300.000 zadovoljnih kupaca - od 2011. godine